top of page

AIM dinobat Institusi Kewangan Islam (Mikro) Terbaik 2024

nabalunews

18 Februari 2025


DUBAI: Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) sekali lagi mencipta sejarah apabila dinobatkan sebagai Institusi Kewangan Islam (Mikro) Terbaik dalam IFN Non-Banking Financial Institutions Poll 2024.


Anugerah disampaikan Pengarah Urusan IFN/ REDmoney Group, Andrew Morgan kepada Pengarah Urusan AIM, Datuk Shamir Aziz pada majlis penganugerahan rasmi yang berlangsung di Address Skyview Dubai, 17 Februari lalu.


Majlis penganugerahan itu merupakan sebahagian daripada acara tahunan IFN bagi mengiktiraf institusi kewangan terbaik di peringkat antarabangsa.


Dalam kenyataan yang dikeluarkan, hari ini, kejayaan berkenaan merupakan pencapaian luar biasa bagi AIM dalam memperkukuh peranan sebagai peneraju pembiayaan mikro Islamik yang berkesan dalam membantu masyarakat berpendapatan rendah.


Katanya, ia juga mencerminkan komitmen AIM dalam membasmi kemiskinan dan memperkasakan usahawan mikro melalui pembiayaan patuh syariah.


“Tahniah diucapkan kepada seluruh warga kerja AIM di atas kejayaan ini.


“Semoga pencapaian ini terus menjadi pemangkin untuk lebih banyak kejayaan pada masa hadapan,” katanya.

Comentários


photo6052951033375730345_edited.jpg

ABOUT US

Nabalu News is an online news portal that will bring you all the latest news and stories from Malaysia, particularly Sabah.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

© NabaluNews.com

bottom of page