top of page

Hospital Papar dinaiki air

  • nabalunews
  • Oct 16, 2024
  • 1 min read


16 Oktober 2024


PAPAR: Hujan lebat selama beberapa jam menyebabkan beberapa bahagian di Hospital Papar dinaiki air termasuk di kawasan ruang pesakit.


Kejadian itu dipercayai berlaku pada petang Selasa.


Beberapa gambar memaparkan keadaan hospital dan wad dinaiki air tular di aplikasi WhatsApp.


Pengarah Kesihatan Sabah, Datuk Dr Asits Sanna ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu namun memaklumkan air telahpun surut dan keadaan terkawal.


"Ya, Alhamdulillah. Keadaan terkawal sekarang, sudah surut," katanya kepada Sinar Harian pada Selasa.


Sementara itu, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Papar Rozlan Osman berkata, pihaknya maklum dengan kejadian itu dan turut melakukan pemantauan di lokasi.


"Tadi ketika hujan memang benar lebat dan berlaku (dinaiki air) tetapi tiada mangsa dan hasil pemantauan bomba, keadaan kembali normal," katanya.

Comments


photo6052951033375730345_edited.jpg

ABOUT US

Nabalu News is an online news portal that will bring you all the latest news and stories from Malaysia, particularly Sabah.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

© NabaluNews.com

bottom of page